ONTMOET Dirk

Als A1 technisch tekenaar, mijn loopbaan gestart in de metaalindustrie, waar ik als programmeur, computergestuurde bewerkingsmachines in werking zette voor oa: de luchtvaart = Boeing, Airbus, Tandwielen voor kerncentrales, Sabca, Atlas Copco, later opstart van inplantaten voor kaaken aangezichtchirurgie, enz…
Dan 23 jaar zelfstandig ondernemer en nu 2 jaar op pensioen met voortzetting activiteit, maar met beperkte inkomsten.
Politiek is altijd dichtbij geweest, daardoor weet ik ook heel veel wat er gebeurt in België.
Vorig jaar ben ik benaderd door L99 in Sint-Kruis, om mee in hun verhaal te gaan. Eind november kreeg ik te horen dat er een groep partijen tesamen in één partij zouden komen = Voor U.
Dat was interessant voor mij en was aan de grond genageld toe ik hoorde dat L99 niet in coalitie zou gaan met Voor U, maar apart zou opkomen?
Direct uit L99 gestapt en zelf 100% mij ingezet in het verhaal Voor U.
mijn punten:
– het ondernemen aantrekkelijker maken door de arbeidskost te verlagen
– ondernemers doen heel dikwijls beroep op migranten, dus is het belangrijk dat die mensen de taal spreken, man en vrouw werken, kinderen vanaf 3 jaar naar school, om Nederlands of Frans ALTIJD te spreken, géén invloed van Godsdienst op het werk, en volledige aanpassing aan de Westerse wereld.
– boeren moeten hun stiel blijvend kunnen uitvoeren zonder pesterijen van de Overheid (co²) en de banken die land in pand nemen, waar ze faire prijzen krijgen voor hun arbeid.
– staat moet snoeien in hun uitgaven dmv de ambtenaren met 50% in te krimpen. De overbodige mensen hebben allemaal een deftig diploma, waar ze zonder problemen in de privesector terecht kunnen
– de hoogspanningslijn Brugge – Zwevegem kan zonder iemand te storen aangelegd worden in de binnenberm van de E403 = je wilt toch ook niet leven onder een hoogspanningskabel, niet?
– eerlijke subsidies is hoog dringend !! nu zijn er veel bedenkelijke uitgaven dmv honderden vzw’s….