ONTMOET Christian

55-jarige Gentenaar, 8 jaar geleden samen met mijn partner Danielle aangespoeld in Middelkerke. Vader van drie reeds uitgevlogen kuikens van 28, 27 en 25.

Geboren met een affiniteit voor de horecasector, zowel als werknemer, toeleverancier als zelfstandig uitbater.

Nu reeds geruime tijd zelfstandig consultant, gespecialiseerd in logistiek interim management en logistiek projectbeheer. Een echte ‘homo logisticus’, on time in full. Excuseer mij het vakjargon.

Mijn Persoonlijke Interesses

Fietstochtjes. Maar ook licht verteerbare geschiedenis, van het soort dat je kan lezen op ‘plakkaatjes’ die her en der op toeristische en minder toeristische plaatsen staan. En ook licht verteerbaar in de zin van “luchtiger dan Bart Van Loo kan je het verleden niet beschrijven”.

Mijn Punten

Echte sociale rechtvaardigheid, waar de zwaksten worden ondersteund, maar waar iedereen mee aan de kar duwt.

Onze vrijheid, ons hoogste goed, stopt waar we de vrijheid van een ander beperken, maar dan ook pas daar en niet eerder.

Mijn vaardigheden

  • Boekhoudkundige opleiding.
  • Doorlooptijdverkorting, on time in full de goederen zo snel mogelijk op bestemming krijgen.
  • Leute en plezier maken, soms tot ergernis van…

 

 

Voor U punten waar ik me vooral wil voor inzetten.

We vervangen economische subsidies door belastingverlagingen

De zelfstandigen en bedrijven zijn het pompende hart van onze samenleving. Subsidies werken echter averechts om ze te ondersteunen. De kleintjes raken er niet aan, de groten worden er lui door gemaakt. Ik stel voor dat we de winst van ondernemingen niet belasten zolang het geld in de vennootschap blijft. Dat is een rechtstreekse subsidie, zonder poespas en dure administratie. Pas als er winst wordt uitgekeerd wordt ze belast door de roerende voorheffing, in een vlak tarief.

Mensen aan het werk, meer netto, minder loonlasten, werkloosheidsuitkeringen beperkt in de tijd

Veel uitleg moet daar niet meer bij, behalve dan dat we dit het best kunnen bereiken door het invoeren van een vlaktaks met een fiscale én parafiscale vrijstelling per individu van 30.000 euro per jaar..

We beperken de overheid tot haar kerntaken

We hebben geen monopolistische keuringstations nodig om toe te zien op de veiligheid van de voertuigen op onze wegen. We hebben geen ‘sociale’ woningen nodig met de overheid als eigenaar, om te zorgen voor menswaardige en betaalbare huisvesting. We hebben geen kunstsubsidies nodig om topstukken te creëren. Defensie, openbare veiligheid, justitie, gezondheidszorg, pensioenen en onderwijs. Dat volstaat als takenpakket  voor de overheid.

Zolang onze kredietwaardigheid op de internationale geldmarkten niet keldert kunnen we onze begrotingstekorten gefinancierd krijgen. Het is maar de vraag wat de gevolgen zijn als die duikvlucht van onze ratings zich wel inzet. Niemand wil met ons land in een Griekse tragedie belanden;

Ik wil, samen met Voor U, dat we stoppen met aan de burger een veel te hoge bijdrage te vragen, om geld te kunnen blijven uitgeven dat we niet bezitten, aan zaken die we niet nodig hebben.

Dat wil ik voor u en voor mij, maar vooral voor onze kinderen en (achter)kleinkinderen.

Nu is’t aan Voor U, u heeft al genoeg betaald!

 

– Christian Dobbelaere