ONTMOET Henk

Henk Dejonghe (°05/05/1966) werd geboren te Diksmuide als zoon van een landbouwersgezin uit het pittoreske polderdorpje Zande, deelgemeente van Koekelare.

Gehuwd met Petra Vanslambrouck en vader van 4 zonen Kevin, Thomas, Jens en Niels.

Na zijn middelbare studies aan het Gemeenschapsonderwijs Koekelare en het Hoger Rijksinstituut voor Technisch onderwijs te Brugge behaalde hij aan het Hoger Rijksinstituut voor Technisch onderwijs Deurne het diploma regentaat Hout en Bouw.

Na het vervullen van zijn legerdienst te Spich (Duitsland) kwam hij meteen in het bedrijfsleven terecht als bouwkundig tekenaar bij het Brugse architectenbureau    Jonckheere ir-architecten BV.

Met zijn jarenlange ervaring in de ruimtelijke ordening is hij thans werkzaam als stedenbouwkundig medewerker bij het architectenbureau Vanhoorn-Maeckelbergh BV te Jabbeke.

Politiek

Henk Dejonghe kent als geen ander de klappen van de politieke zweep.

Hij was van 1999 tot 2017 actief binnen VLD en Open VLD, zetelde ononderbroken gedurende 18 jaar als gemeenteraadslid in Koekelare.

Hij was er een tijdlang, van 2007 tot 2017 voorzitter van de lokale afdeling en werkte hard om de partij in de meerderheid te loodsen. Wat hen in 2018 ook lukte.

In 2012 stond hij op de 3 de plaats van de West-Vlaamse Open Vld provincieraadslijst voor het district Veurne-Diksmuide en behaalde 1981 voorkeurstemmen waarvan 957 in Koekelare.

Bij de Vlaamse verkiezingen van 25 mei 2014 stond hij als 2 de lijstduwer op West-Vlaamse Open Vld lijst voor het Vlaams Parlement en behaalde 6104 voorkeurstemmen.

In 2017 richtte hij de lokale partij Open Liberaal Koekelare op, en behaalde één derde van de liberale stemmen in Koekelare, precies 12 tekort voor een zitje in de gemeenteraad.

Thans staat hij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op de 3 de plaats van de verruimende centrumrechtse kartellijst team 8680 (#SamenKoekelarevormen) te Koekelare. 

Landbouw- en vergunningenbeleid

Ik hoop een positief liberaal alternatief te kunnen bieden voor de misnoegde kiezers bij de traditionele partijen en niet extreemrechts wensen te stemmen.

Een efficiënt en menselijk landbouw- en vergunningenbeleid staan bovenaan mijn agenda.

De mensen zijn misnoegd en terecht, ze willen rechtszekerheid zeker op deze domeinen.